Joomla update / upgrade

Ažurirana Joomla = siguran web!

Migracija ili ažuriranje Vaše Joomla web stranice je vrlo zahtjevan i odgovoran proces i stoga je jako bitno da taj posao povjerite iskusnim profesionalcima kako bi Vaši podaci i web stranica bili sigurni.

Ako je Vaša web stranica izrađena na platformi Joomla CMS i ukoliko ste u potrazi za sigurnim partnerom za ažuriranje Vašeg sistema i održavanje web stranice na pravom ste mjestu.

Bez obzira da li ste fizičko ili pravno lice mi ćemo Vam pružiti uslugu Migracije ili ažuriranja Joomla web stranice po fer i povoljnim cijenama. Bilo da se radi o jednostavnom ažuriranju Joomle verzije 3.x ili o kompleksnoj migraciji sa veoma starih verzija Joomle.1.5 ili 2.5 na novu verziju 3.x mi Vam možemo pomoći.

Migracija Joomla 1.5 - 3.x. - već od 600,00 KM

Joomla 1.5 je već odavno završena priča što se tiče same podrške jer zadnje sigurnosno ažuriranje je bilo u Septembru 2013 godine i od tada se ovaj projekat i verzija Joomle vode kao završeni ("End of Life").

Zadnja verzija pomenute Joomle (1.5.26) je objavljena u Martu 2012 dok je u Augustu 2013 godine kreirana i dodana još jedna kritična sigurnosna zakrpa koja je ujedno bila i zadnja takve vrste za tu verziju Joomle 1.5.

Koja je očekivana cijena za ovaj tip migracije ?

Ovo je definitivno najzahtjevniji proces migracije obzirom da je verzija 1.5 odavno van upotrebe. Konačni troškovi migracije u mnogome ovise o broju i tipu ekstenzija koje su korištene u izradi Vaše stare Joomla 1.5 web stranice kao i o količini sadržaja na samoj web stranici.

Kada se vrši ovaj vid migracije sa verzije 1.5, najlogičnije je rješenje u većini slučajeva da se instalira potpuno novi templejt kako bi se osiguralo optimalno prikazivanje nove web stranice na mobilnim uređajima.

Postoje razne mogućnosti kada govorimo o nadogradnji na novi templejt jer postoje besplatni, premium komercijani i templejti po zahtjevu klijenta. Svaka od ovih navedenih opcija ima svoje prednosti u pogledu funkcionalnosti i samog dizajna, a nakon obavljenog sastanka mi kreiramo ponudu u skladu sa Vašim specifičnim zahtjevima steogo vodeći računa o Vašem budžetu.

Ukoliko nemate previše sadržaja na Vašoj staroj web stranici naša preporuka je definitivno izrada potpuno nove web stranice sa prenosom bitnog sadržaja sa postojeće stranice. Ukoliko želite novu web stranicu molimo Vas da nam pošaljete zahtjev za ponudu ovdje...

Migracija Joomla 2.5 - 3.x. - već od 400,00 KM

Kao i verzija 1.5 tako je i verzija Joomla 2.5 došla do kraja obzirom da je krajem 2014 godine prestao svaki vid podrške i nema novih sigurnosnih ažuriranja ("End of Life"). Nakon zadnje ažuriranja i objave posljednje verzije Joomle 2.5.28 preporuka je da se izvrši prelazak i migracija na Joomla 3.x. Podrška za Joomla 2.5 više ne postoji.

Koja je očekivana konačna cijena migracije verzije 2.5?

Kao i kod predhodne verzije tako i kod verzije 2.5 troškovi migracije u mnogome ovise o veličini i tipu portala, broju i tipu ekstenzija koje su korištene u izradi Vaše web stranice i isti mogu varirati čak i do 50%.

U svakom slučaju, Vi ćete dobiti ponudu sa fiksnom cijenom nakon detalje analize Vaše trenutne web stranice i njene strukture. U nekim slučajevima će biti potrebno instalirati novi moderniji templejt zbog recimo lošeg prikazivanja web stranice na mobilnim uređajima ili nemogućnosti ažuriranja postojećeg templejta jer isti nije kreiran da normalno funkcioniše na Joomli verzija 3.x.

Ukoliko želite zadržati postojeći templejt potrebno je da nas kontaktirate a mi ćemo provjeriti sa kompanijom koja je izradila templejt da li postoji nova verzija koja je kompatibilna sa verzijom Joomla.3.x. U svakom slučaju naši uposlenici Vam stoje na raspolaganja za va dalja pitanja i eventualne nejasnoće vezane za migraciju Vaše stranice.

Još jedan od razloga zašto je potrebno što je prije moguće Vašu web stranicu sa verzije 2.5 migrirati na zadnju verziju Joomle 3.x leži u činjenici da verzija 2.5 nije kompatibilna sa verzijom PHP 7. Početkom 2019 godine većina hosting provajdera je uslovljena da sve servere prebaci na verziju PHP 7 sa PHP stare verzije 5.6 obzirom da za istu prestaje podrška krajem 2019 godine. Iz svega gore navedenog prelazak na Joomla 3.x je od krucijalne važnosti za nesmetano funkcionisanje Vaše web stranice.

Redovno ažuriranje Joomla verzije 3.x.. - već od 50,00 KM

Shodno manjim izmjenama u verzijama Joomle od 3.1. do 3.10, Joomla je i zvanično objavila verziju 3.10 u Augustu 2021 godine koja je ujedno i zadnja verzija Joomle 3 od strane oficijelne Joomla zajednice i ova verzija je dobila kodni naziv "The Bridge" odnosno most između verzije 3 i Joomla verzije 4. Da bi se izbjegli sigurnosni propusti neophodno je redovno vršiti ažuriranje Vašeg sistema.
 
Trenutna verzija Joomle 3 je 3.10.11.
Trenutna verzija Joomle 4 je 4.2.2.
 
VAŽNO
Prije svakog užuriranja Vaše Joomla web stranice OBAVEZNO uradite backup stranice kako bi mogli vratiti zadnju verziju stranice u slučaju da ažuriranje ne prođe kako treba.
 
Ukoliko niste sigurni u ovaj postupak naš tim Vam stoji na raspolaganju. Dovoljno je da popunite ovu online formu a ostalo prepustite našem stručnom timu.

USKORO posebna ponuda za Migraciju sa Joomla 3 web stranica na najnoviju verziju Joomla 4 !!!
Online zahtjev za migraciju ili ažuriranje Joomla CMS-a
Text
Pravno lice Fizičko lice

Trebate održavanje Vaše web stranice?

Trebate održavanje Vaše web stranice?

Imate već web stranicu, ali Vam treba siguran partner za njeno održavanje i ažuriranje!
Web studio NESA Vam može ponuditi i tu uslugu održavanja web stranica.
Imate već web stranicu, ali Vam treba siguran partner za njeno održavanje i ažuriranje!

Web studio NESA Vam može ponuditi i tu uslugu održavanja web stranica.