SSL

Zaštita web stranice

Obezbijedite sigurnu i provjerenu komunikaciju s posjetiteljima Vaših web stranica, te jednostavnu mogućnost provjere Vašeg identiteta. SSL (eng. Secure Sockets Layer) certifikati podižu sigurnost Vaših web stranica na visoku razinu te Vašim posjetiteljima šalju jasnu poruku da su njihovi podaci zaštićeni na Vašoj web stranici. Preko SSL-a, komunikacija web browsera sa web serverom je enkriptirana (šifrirana), te daje posjetiteljima Vaših stranica najveći nivo sigurnosti i povjerenja u vašu web stranicu.

SSL certifikatom osiguravate svoje poslovanje i sprječavate krađu prisluškivanjem osjetljivih podataka kao što su brojevi kreditnih kartica, e-mail adrese, osobni podaci, lozinke i slično. Ovo je tehnologija koju koriste sve velike kompanije, kao Google, Facebook, Amazon i sve poznate WEB trgovine.

Kome treba SSL ?

Broj hakera konstantno raste, samim time i opasnost na Internetu. Stranice koje čuvaju povjerljive podatke (bankovne, privatne i sl.) moraju biti u stanju da se protiv krađe navedenih podataka osiguraju. Ključna riječ je SSL certifikat. Šta je SSL certiikat i kada Vam treba, možete saznati u nastavku.

SSL enkripcija

Za sigurnost prijenosa podataka na Internetu služi SSL certifikat. SSL certifikat je vezan za domenu i obnavlja se svake godine. Svaka stranica koja čuva osjetljive podatke ili Web Shop prilikom kupovine, mora da ima instaliran SSL certifikat. Mnogi korisnici ne žele da unesu podatke sa kreditne kartice ako Web Shop na kojem kupuju nema SSL certifikat!
 
Neki primjeri kada Vam je potreban SSL certifikat:
  • Imate online trgovinu i želite korisnicima pružiti maksimalnu sigurnost.
  • Želite prenijeti osjetljive podatke obrasca.
  • Na stranici imate grupu korisnika čiji podaci nisu javni.

Kako ustanoviti prisutnost SSL certifikata?

Prisutnost SSL certifikata najlakše ćete uočiti u address baru – umjesto http://www.webstudio-nesa.ba će pisati https://www.webstudio-nesa.ba što znači da slovo S nakon http je znak da Vaša stranica posjeduje SSL certifikat.

U statusnoj traci web preglednika pojaviti će se mali katanac, i dvostrukim klikom na njega možete da dobijete sve detaljne podatke o certifikatu, te tako da potvrdite autentičnost. Noviji web preglednici oboje adresnu liniju ili dio adresne linije u zeleno, te na taj način signaliziraju da se komunikacija obavlja preko zaštićenog SSL certifikata.
ssl-bar.jpg

Koji Web preglednici podržavaju SSL?

SSL certifikati koje naši klijenti dobijaju besplatno u sklopu hosting paketa podržavaju veliki broj Internet preglednika.

UČINITE PRAVI KORAK!

Pošaljite nam upit i uvjerite se u našu profesionalnost...